Welkom op de pagina van Cycleparis-team “De GemÜsetrappers”

20-10-2019 | 13:00

Wij, Toon Koornneef en ik, Wim van Dijk, gaan van 28 mei t/m 2 juni 2020 vanuit Den Haag naar Parijs fietsen. Dit is een fietsevenement georganiseerd voor en door de Hartstichting met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar hart en vaatziekten.

Toon en ik trappen dagelijks het gaspedaal in als internationaal chauffeur. Nu willen we op het fietspedaal trappen om ons steentje bij te dragen voor dit mooie doel.

Voor mezelf wil ik even een korte uitleg geven over het hoe en waarom ik dit samen met m’n beste vriend Toon ga doen.

Juli 2018 werd ik getroffen door een hartinfarct. Dit kwam als een totale verrassing, alhoewel allebei m’n, inmiddels overleden, ouders hartpatiënt waren. Door kordaat optreden van huisarts, ambulancepersoneel, verpleegkundigen en hartchirurg ben ik nu gelukkig in staat om dit verhaal te schrijven! In het ziekenhuis ben ik direct gedotterd en zijn er ‘s morgens en ‘s middags nog een keer stents geplaatst. Na een verblijf van een aantal dagen in het ziekenhuis mocht ik naar huis en kon ik door middel van revalidatie gaan herstellen. Verder onderzoek liet zien dat m`n hart gelukkig weinig tot geen schade heeft overgehouden. Daar ben ik elke dag nog heel erg dankbaar voor. Na drie maanden thuis geweest te zijn, kon ik gelukkig weer aan het werk .

Na dit meegemaakt te hebben, wil ik door mee te doen met deze actie sponsorgeld op halen. Met dit geld hoopt de Hartstichting meer kennis en voorlichting beschikbaar te krijgen om in de toekomst mensen/patiënten beter te kunnen voorlichten en helpen. Het zal best een zweetdruppel gaan kosten maar we gaan er samen voor en met ons een heel aantal andere fietsers.

De trip is 550 kilometer vanaf het kantoor van de Hartstichting in Den Haag naar hartje Parijs: de Eiffeltoren! Dit doen we in vier dagen, dus best wel flinke etappes. Onderweg worden we bijgestaan door vrijwilligers die ons verzorgen op gebied van materiaal, voeding en indien nodig medische verzorging. Doordat dit evenement wordt georganiseerd door de Hartstichting blijft er absoluut niets van sponsorgeld aan de welbekende strijkstok hangen. We betalen zelf onze reis en verblijfskosten.

Toon en ik hopen op mooie donaties, hoe klein en in welke vorm dan ook, die uit een goed hart komen. Samen met de andere deelnemers hopen we dan in Parijs een prachtig bedrag aan de Hartstichting te kunnen overhandigen.

We hopen op veel steun en daarvoor onze hartelijke dank!

Wim en Toon