Stephanie Karlsson

Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan ;-)

( Lid van team: Als je het niet meer trekt, moet je duwen ;-)  )

Doneer nu
Meer informatie

In 2006 voelde mijn broer zich moe en niet lekker. ‘Het zal wel een verkoudheidje zijn’, dacht hij. Het hele leven van hem stond destijds in het teken van sport en hij had een topconditie. Hij rookte niet en dronk nooit een druppel alcohol.

“Helaas knapte hij maar niet op en werd steeds vermoeider. Na een paar dagen kon hij zelfs geen 500 meter meer vooruit komen. Hij belandde in het ziekenhuis en werd gelijk aan allerlei toeters en bellen gelegd. De situatie was alarmerend en de artsen waren in paniek.” Wij dus ook! Wat een rollercoaster.
Zijn hartpompfunctie was nog maar 5%!! Een virus had zijn hart bijna volledig verwoest. Bijna een jaar balanceerde hij op het randje van de dood.”

“De artsen vertelden ons dat alleen een donorhart hem kon redden. Hij kreeg eerst een steunhart en hier moest hij mee leven totdat er een geschikt hart voor hem was. “Na 10 maanden kwam het telefoontje dat er een hartdonor beschikbaar was. Gevoelens als verdriet, angst en blijheid spookten door ons lichaam! De uren van de operatie, waren de langste uren van mijn leven.
“De operatie lukte en toen volgde een lange weg van herstel. Nu 12 jaar later is mijn broer nog in ons midden en ik ben elke dag blij dat hij er nog is.

Dat is de reden dat ik op de fiets stap naar Parijs om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ik heb nog nooit op een racefiets gezeten, dus zal hard moeten trainen.

Volgen jullie mij op insta @steffiekarlsson ?

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

15
05/03/2020
07:09

Anoniem

Bekijk alle